ΠΑΣΧΑ 2019 ΓΥΡΟΣ ΣΑΡΔΗΝΙΑΣ – ΚΟΡΣΙΚΗΣ

ΠΑΣΧΑ 2019 ΓΥΡΟΣ ΣΑΡΔΗΝΙΑΣ – ΚΟΡΣΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΑΣΧΑ 2019 ΓΥΡΟΣ ΣΑΡΔΗΝΙΑΣ – ΚΟΡΣΙΚΗΣ 6 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

26 Απριλίου – 01 Μαϊου ’19

ΣΑΡΔΗΝΙΑ

ΟΛΜΠΙΑ – ΟΡΙΣΤΑΝΟ - ΜΠΟΖΑ – ΑΛΓΚΕΡΟ – ΚΑΣΤΕΛΣΑΡΔΟ – ΣΑΝΤΑ ΤΕΡΕΖΑ ΓΚΑΛΟΥΡΑ – ΜΠΟΝΙΦΑΤΣΙΟ – ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ ΑΚΤΗ

Η Σαρδηνία (Sardegna) είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί στη Μεσόγειο Θάλασσα (μετά τη Σικελία και πριν την Κύπρο) και αυτόνομη περιοχή της Ιταλίας, με επίσημη ονομασία Regione Autonoma della Sardegna / Regione Autònoma de Sardigna (Αυτόνομη Περιφέρεια Σαρδηνίας).

Η Σαρδηνία βρίσκεται στα δυτικά της Ιταλίας και περιβάλλεται από τη Μεσόγειο Θάλασσα. Στα ανατολικά βρέχεται από την Τυρρηνική θάλασσα και στα δυτικά από τη Θάλασσα της Σαρδηνίας και χωρίζεται από την Κορσική με τον πορθμό Μπονιφάτσιο. Καλύπτει έκταση 24.100 τ.χλμ. και πληθυσμό της φτάνει τα 1,66 εκατομμύρια. Οι κάτοικοί της, στα ιταλικά, αποκαλούνται «Σάρντι» (Sardi). Η αυθεντική γλώσσα της Σαρδηνίας είναι τα «sardu», μια ρωμανική γλώσσα, ενώ στο νησί ομιλούνται κατά κύριο λόγο τα ιταλικά και στη μικρή πόλη του Αλγέρο τα καταλανικά, απομεινάρι της καταλανικής κατάκτησης. Βρίσκεται στο Τυρρηνικό πέλαγος, νότια της Κορσικής από την οποία χωρίζεται με το στενό του Μπονιφάτσιο. Το μέγιστο μήκος της από βορρά προς νότο είναι 270 χλμ., ενώ από δυτικά προς ανατολικά 145 χλμ. Διαιρείται στις επαρχίες του Κάλιαρι, του Νουόρο, του Οριστάνο και του Σάσσαρι.

Οι ακτές της Σαρδηνίας έχουν ανάπτυγμα περίπου 1.555 χλμ., βραχώδεις χωρίς μεγάλες κολπώσεις γι΄ αυτό και η νήσος χαρακτηρίζεται γενικά ως «αλίμενος».

Το ιταλικό νησί έχει ονομαστεί Σαρδηνία λόγω ενός φυτού, την «σαρδάνη», που έχει περίεργες ιδιότητες: Εάν καταναλωθεί, προκαλεί συσπάσεις στους μύες του προσώπου και ο παθών κάνει κάποιους μορφασμούς. Από εκεί προκύπτει και το «σαρδόνιο χαμόγελο» και το επίθετο «σαρδόνιος».

Άλλη εξήγηση για την προέλευση του ονόματος είναι να ονομάστηκε έτσι το νησί από το γνωστό ψάρι «σαρδέλα». Οι Άγγλοι της έδωσαν το όνομά του εμπνευσμένο από την αγγλική λέξη «sardine» για τη σαρδέλα.

Στο πέρασμα των χρόνων η Σαρδηνία κατακτήθηκε από τους Φοίνικες, τους Ρωμαίους, τους Γενοβέζους, που μάχονταν για την κυριαρχία με τους Πιζανούς και τους Άραβες, τους Καταλανούς και τελικά από τον Οίκο της Σαβοΐας. Όλοι αυτοί οι διαφορετικοί πολιτισμοί συνεισέφεραν στην τέχνη, την αρχιτεκτονική και την πολιτιστική ζωή της Σαρδηνίας και οι αποδείξεις είναι διάσπαρτες στο νησί: προϊστορικές κατοικίες και φρούρια από τους πρώτους κατοίκους, αρχαίοι πέτρινοι τάφοι και εκκλησίες ρωμαϊκού τύπου που θυμίζουν εκείνες της Πίζας και της Λούκας. Υιοθετήθηκαν και αναπτύχθηκαν διάφορες τεχνοτροπίες, με το ξεχωριστό ύφος της Σαρδηνίας, όπως για παράδειγμα οι πίνακες με την παραδοσιακή ισπανική τεχνική του ρετάμπλ. Το 1848 η Σαρδηνία έγινε μέρος του κράτους της Ιταλίας.

Ο 20ός αιώνας έφερε στη Σαρδηνία τη βιομηχανοποίηση και μία πρωτόγνωρη ευημερία, όπως και την εξάπλωση του τουρισμού.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΚΕΤΟΥ

1η μέρα: Όλμπια – Οριστάνο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Σαρδηνία. Άφιξη στην Όλμπια το πρωί και ξεκινάμε την περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης, η οποία παρουσιάζει τον εαυτό της ως τουριστικό προορισμό για την όμορφη θάλασσα και τις παραλίες, αλλά και για τον μεγάλο αριθμό μνημείων πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Αν και το όνομα Όλμπια είναι αρχαίο ελληνικό, λόγω της ελληνικής παρουσίας κατά τον 7ο αιώνα π.Χ., η πόλη της Όλμπια καταλήφθηκε αρχικά από τους Φοίνικες, σύμφωνα με αρχαιολογικά ευρήματα. Θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο εκθέτει μερικά τμήματα ρωμαϊκών πλοίων, που βυθίστηκαν από τους Βανδάλους κατά τη διάρκεια επίθεσης στην πόλη κατά τον 1ο αιώνα π.χ. Επιπλέον θα δούμε τη Ρωμαϊκή Βασιλική αφιερωμένη στον San Simplicio, προστάτη της πόλης και της περιοχής καθώς και τη Νεκρόπολη, ανοιχτή στο κοινό μόλις εδώ και λίγα χρόνια, όπου υπάρχουν τάφοι διαφόρων ιστορικών περιόδων. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα. Το απόγευμα αναχωρούμε για το Οριστάνο, με ενδιάμεση στάση και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Santa Cristina, που βρίσκεται στο δήμο της Paulilatino, στην επαρχία του Οριστάνο. Άφιξη το βράδυ στο Oristano, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

2η μέρα: Οριστάνο / Μπόζα / Αλγκέρο

Πρωινό και αναχωρούμε για το Κάμπρας, ένα ψαροχώρι κοντά στο Οριστάνο, όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο που φιλοξενεί τα Αγάλματα των Γιγάντων του Monte Prama, σιωπηλοί πολεμιστές που στην αρχαιότητα φύλαγαν ιερούς τόπους και ανακαλύφθηκαν πριν τριάντα χρόνια κατά τη διάρκεια οργώματος. Στο Μουσείο διατηρούνται επίσης οι Πουνικοί τοίχοι που βρέθηκαν στην κοντινή περιοχή του Θάρρου και το φορτίο των πλινθωμάτων ενός ρωμαϊκού πλοίου που είχε βυθιστεί. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα. Συνεχίζουμε για τη Μπόζα, που πρόσφατα ονομάστηκε το δεύτερο πιο όμορφο χωριό της Ιταλίας και επίσκεψη στο χαρακτηριστικό ιστορικό της κέντρο κατά μήκος του ποταμού Temo. Το βράδυ άφιξη στο Αλγκέρο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση. Για όσους το επιθυμούν, μεταφορά στον εορτασμό του Ορθόδοξου Πάσχα στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας, ο εορτασμός ξεκινά στις 22.00.

3η μέρα: Αλγκέρο / Καστελσάρδο / Όλμπια

Πρώτος σταθμός της διαδρομής μας θα είναι το Αλγκέρο, μια πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη της βόρειας Σαρδηνίας, με το φρούριό του να δεσπόζει στο λιμάνι. Θα δούμε το ιστορικό κέντρο και θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια της υπέροχης παλιάς του πόλης. Καθώς το Αλγκέρο κατακτήθηκε το 1353 από την Αραγώνα, αποτελεί την πόλη του νησιού με τα πιο έντονα ισπανικά στοιχεία. Η διάλεκτος που μιλούν οι κάτοικοί του είναι στενά συνδεδεμένη με εκείνη της Καταλονίας και για τον λόγο αυτό, από το 1970 οι πινακίδες στους δρόμους αναγράφονται και στα Ιταλικά και στα Καταλανικά. Το απόγευμα μεταφερόμαστε στο Καστελσάρδο, Βασιλική πόλη, που ιδρύθηκε περίπου το 1200, από τη γενουατική οικογένεια Dorias με το όνομα Casteldoria και στη συνέχεια καλλιεργήθηκε κάτω από τις διάφορες κυριαρχίες του Giudicati του Torres και Arborea, για να κατακτηθεί τελικά από τους Αραγονίους. Ανεβαίνουμε προς το φρούριο με τα πόδια ή μέσω του τοπικού τρένου (έξοδα ατομικά). Επίσκεψη στον βράχο του ελέφαντα, τον αρχαίου υποθαλάσσιου τάφο και το μεσαιωνικό φρούριο με θέα στη θάλασσα. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και επίσκεψη στα πολλά εμπορικά καταστήματα (καλάθια, χαλιά, κεραμικά και κοράλλια). Το βράδυ άφιξη στην Όλμπια, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

4η μέρα: Σάντα Τερέζα Γκαλούρα – Μπονιφάτσιο (προαιρετικά) / Όλμπια

Πρωινό και μεταφερόμαστε στη Σάντα Τερέζα Γκαλούρα, στo βορειότερο τμήμα του νησιού όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο. Προαιρετικά για όσους το επιθυμούν αναχωρούμε με το φέρρυ (κόστος ατομικό) για τη Κορσική. Άφιξη για όσους το επιλέξουν μετά από 55 λεπτά στο Μπονιφάτσιο και ξεκινάμε τη περιήγηση μας στη μεσαιωνική πόλη, που Ιδρύθηκε το 828 μ.Χ. από τον Κόμη Bonifacio της Τοσκάνης, είναι φυσικό λιμάνι ως ένα από τα ωραιότερα φυσικά φιόρδ της Μεσογείου και φέρει μια εντυπωσιακή ομοιότητα με το σπίτι των Λαιστρυγόνων, που αναφέρεται στην Οδύσσεια του Ομήρου. Άνοδος προς το φρούριο με τα πόδια ή μέσω του τοπικού τουριστικού τρένου (ατομικά έξοδα). Ελεύθερος χρόνος για αγορές ή χαλάρωση και επιστροφή στη Σαρδηνία. Άφιξη στη Σάντα Τερέζα και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Ολμπια. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Λα Μανταλένα / Όλμπια

Πρωινό και μεταφορά στο Παλάου για να επιβιβαστούμε στο πλοίο με προορισμό το νησί Λα Μανταλένα. Ξενάγηση σε όλο το μήκος του μεγαλύτερου νησιού του ομώνυμου αρχιπελάγους, γνωστό και για το νεοσύστατο θαλάσσιο πάρκο, πλούσιο σε ενδημική πανίδα και χλωρίδα των νησιών Καπρέρα, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί στο οποίο συνδέεται με μια γέφυρα. Επίσκεψη στο Casa-Museo di Garibaldi (είσοδος ατομικά έξοδα), το οποίο συγκεντρώνει τις αναμνήσεις του μεγάλου εθνικού ήρωα, δημιουργού της ενοποίησης της Ιταλίας, που έζησε εδώ τα τελευταία χρόνια της ζωής του οποίου ο τάφος βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Παλάου και στην Όλμπια. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Σμαραγδένια Ακτή / Όλμπια

Πρωινό και αναχώρηση για τη Σμαραγδένια Ακτή (Costa Smeralda), όπου θα δούμε τις κύριες πόλεις που ιδρύθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’60 από τον πρίγκιπα Ismailita Karim Aga Khan. Επισκεπτόμαστε από την ευρύτερη αυτή περιοχή τον πιο όμορφο και σημαντικό πόλο έλξης των τουριστών το Πόρτο Τσέρβο, όπου και θα περπατήσουμε τη μικρή αυτή περιοχή που είναι πλήρως οργανωμένη για τους επίλεκτους ανά το κόσμο τουρίστες. Το Yacht Club Porto Cervo διοργανώνει κάθε χρόνο πολλά ναυτικά τρόπαια παγκόσμιας κλάσης. Το απόγευμα, συνεχίζουμε στο Πόρτο Ροτόντο, έναν άλλο δημοφιλή προορισμό διακοπών στην Ιταλία. Εδώ βρίσκονται βίλες διασήμων, όπως του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και άλλων. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στο αεροπλάνο για τη πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Όλμπια-Αθήνα με ειδική ναυλωμένη πτήση AEGEAN Airlines | 1 διαν/ση με πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο Mistral 4*ή παρόμοιο στον Οριστάνο |1 διαν/ση με πρωινό μπουφές στο ξενοδοχείο El Balear 4* ή παρόμοιο στο Αλγκέρο | 3 διαν/σεις με πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο Mercure 4* ή παρόμοιο στην Όλμπια | Μεταφορές , εκδρομές, περιηγήσεις ως αναλυτικό παραπάνω πρόγραμμα |Ελληνόφωνος ξεναγός | κόστος αποσκευής έως 23 κιλά | Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φόροι αεροδρομίων €160 | check points € 25 (πληρωτέα από Αθήνα) | φιλοδωρήματα, αχθοφορικά | είσοδοι μουσείων, μνημείων, αρχαιολογικών χώρων | δημοτικός φόρος πόλεων | Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

ΤΙΜΕΣ ΚΑΤ' ΑΤΟΜΟ

  Early Booking  
Κατ’ άτομο σε δίκλινο 649 699
Επιβάρυνση Μονόκλινου +140 € +140 €
Παιδικό έως 11 ετών 599 € 649 €

Η προσφορά early booking ισχύει για κρατήσεις μέχρι ένα μήνα πριν την αναχώρηση και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

Η παιδική τιμή ισχύει για παιδί μέχρι 11 ετών στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες.

Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων. Τελικό ημερήσιο πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Λεπτομέρειες-οδηγίες

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ

Άμστερνταμ

Αεροπορική εκδρομή Ντουμπάι – Πουκέτ 10 ημέρες / 8 νύχτες

ΡΩΜΗ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ & ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Κυανή Ακτή 6 ημέρες

HOLI-DAYS.GR

  •   Α.Παπανδρέου 2, Πλ. Κανάρια, Ηλιούπολη

  •    Τηλ: 210 9751414

  •    Mail: info@holi-days.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© Copyright 2018 by Holi-days.gr - Made With and handcrafted by Stonebug